واکنش رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به شایعه استعفای رئیس‌جمهور پزشکیان در دیدار اعضای شورای رهبری حماس: کشور‌های اسلامی می‌توانند غزه را دوباره آباد و زندگی را به مردم این منطقه باز گردانند پاشیدن خاک به سمت وزیر آموزش و پرورش بر سر مزار دانش آموزان نخبه کرمانی + فیلم  وزیر کشور خطاب به مردم: سفرهایتان را لغو کنید / کاهش ۲ یا سه درجه‌ای دمای منازل و صرفه جویی می‌تواند در پایداری انرژی کمک کند پزشکیان در پیام تسلیت به خانواده‌های داغدار دانش‌آموزان کرمانی: عاملان و مقصران معرفی شوند حواشی ناتمام ایران خودرو؛ مجلس ورود کرد واکنش امام جمعه قم به دست دادن مرضیه برومند و رضا بابک خطیب جمعه تهران: مذاکره با آمریکا تجربه شد؛ پیشنهاددهندگان تحقیر شدند دستور پزشکیان برای بازبینی پرونده جانبازان برای کاهش هزینه فرمانده معظم کل قوا: مذاکره با آمریکا شرافتمندانه و عاقلانه نیست/ نباید با آمریکا مذاکره کرد امیر سرتیپ واحدی: نیروی هوایی ارتش آماده دفاع از ایران است / می‌ایستیم و تا آخرین قطره خون خود را فدا خواهیم کرد دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با رهبری سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی: اخبار منتشره درباره رفع فیلتر برخی سکو‌های خارجی در ایام ۲۲ بهمن، صحت ندارد دهقان، وزیر اسبق دفاع: عامل ترور رهبران مقاومت قطعا نفوذ بوده/ ابعاد تازه از انفجار پیجر‌ها در لبنان وزیر کشور: اتباع غیرمجاز فرصت‌های شغلی بسیاری را از ما گرفته‌اند/ گریزی جز طرد این اتباع نیست

دولت، بانک مرکزی و مجلس در گرانی نرخ ارز مقصر هستند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید دولت، بانک مرکزی و مجلس در گرانی نرخ ارز مقصر هستند، چون ما ۵۵ هزار تومان دولت در بودجه را پذیرفتیم.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۸ - ۰۲ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 22
کد خبر: ۲۶۶۳۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، حسین صمصامی مزرعه آخوند عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری که در حاشیه نشست علنی امروز مجلس برگزار شد، گفت: ۱۲۸ نماینده نامه‌ای به رئیس جمهور با موضوع راهکارهایی برای کنترل نرخ ارز نوشتند و حتما اسامی این افراد را منتشر خواهیم کرد.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: اینکه می‌گویند بحث نقدینگی، کسری بودجه است و با نقدینگی تورم داریم و باید قیمت ارز بالا برود و باعث می‌شود دوباره تورم ایجاد شود که این آدرس علط است، چون براساس اطلاعات بانک مرکزی در ترکیب منابع نقدینگی بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی در منابع نقدینگی حدود ۱۰ الی ۱۲ درصد است و آنچه عامل رشد نقدینگی است وام‌هایی است که بانک‌ها می‌دهند. بانک‌ها برای این وام می‌دهند، چون قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

 

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس بیان کرد: به رئیس‌جمهور گفتیم دو راه دارید یکی همین راه فعلی است که در برج پنج گفتیم سه نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومان، نرخ نیمایی ۴۴ هزار تومان و نرخ اشخاص داریم که زیر قیمت بازار آزاد قاچاق است. در سال ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار در کشور قاچاق می‌شود و اینها نرخ را تعیین می‌کنند.

 

صمصامی اضافه کرد: بانک مرکزی ارز کالا‌های اساسی را کم می‌کند و در نیمایی می‌آورد که این افزایش قیمت ایجاد می‌کند. 

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: ما به رئیس‌جمهور گفتیم روندی که اتفاق می‌افتد وقتی نرخ‌های رسمی را به بالا شیفت می‌کنیم تا به بازار آزاد برسیم همین افزایش قیمت‌ها باعث نرخ رشد می‌شود و وقتی نرخ رسمی را افزایش دهی آن بالا می‌رود. از سال ۶۹ به‌دنبال این هستیم نرخ ارز را با نرخ بازار قاچاق یکسان کنیم، اما بلافاصله افزایش قیمت‌ها ایجاد می‌شود شکاف ایجاد می‌شود.

 

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس بیان کرد: بانک مرکزی به اسم ارز توافقی ارز نیمایی را گران‌تر کرد و یک دفعه از پنجاه هزار تومان در ۲۶ آذر قیمت آمد روی ۶۲ هزار تومان و بیش از ۷۰ درصد کالا‌ها با ارز نیمایی است لذا معلوم است در ماه آینده تورم داشته باشیم و پس از آن نرخ ارز ۷۶ هزار تومان سد.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: دولت و بانک مرکزی و مجلس در گرانی نرخ ارز مقصر هستند، چون ما ۵۵ هزار تومان دولت در بودجه را پذیرفتیم تازه در بودجه‌ای که بستیم گفتیم نرخ بازار توافق یعنی ۶۲ هزار تومان که علامت به بازار آزاد است.

 

صمصامی بیان کرد: ما یک پکیج کنترل سیاست را برای رئیس‌جمهور نوشتیم که اگر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز جمع می‌شود و دیگر نرخ بازار قاچاق این نخواهد بود./ باشگاه خبرنگاران

کلمات کلیدی: ارز دولت نرخ
ارسال نظر
آخرین اخبار